Vastgoedbeleggers opgelet!

Download PDF

Vastgoedbeleggers opgelet!

De regels in Amsterdam voor de zogenoemde omzettingsvergunning worden met ingang van 1 januari 2020 strenger en dus wordt het lastiger om zo’n vergunning te krijgen.

Veel beleggers zitten er mee: hoe krijg ik mijn appartement(en) rendabel? Vaak wordt er dan verhuurd aan meer dan twee bewoners. Dit is in Amsterdam niet toegestaan zonder omzettingsvergunning (zelfstandig naar onzelfstandig). Het beleid in Amsterdam is er op gericht om het moeilijker te maken een dergelijke omzettingsvergunning te verkrijgen om zodoende de stijging van de koopprijzen te verminderen. Dat hierdoor minder mensen in de hoofdstad kunnen gaan wonen is kennelijk minder relevant. Dit terwijl er al nauwelijks woonruimte (te koop of) te huur is.

Wilt u nog voor het einde van het jaar de omzettingsvergunning krijgen, dan is actie noodzakelijk omdat de eisen dus strenger worden. Op dit moment is het nog betrekkelijk eenvoudig. Een verkregen vergunning blijft in beginsel op het vastgoed rusten, dus is uw appartement na 1 januari aantrekkelijker voor de verkoop. Dit is ook iets om rekening mee te houden!

Hebt u behoefte aan advies over de omzettingsvergunning of over huurovereenkomsten? Neem contact op met Arjen de Bruijn, a.de.bruijn@pharosadvocaten.nl of via 06-53664492.

Arjen de Bruijn

"Praktisch als het kan, tot in detail en scherp als het nodig is, maar altijd bevlogen en betrokken. Dit omschrijft goed hoe ik mijn beroep uitoefen." Meer over mij. a.de.bruijn@pharosadvocaten.nl / +31 (0)6-53 664 492

Andere blogs