Tot 1 juli a.s. geen gedwongen woningverkopen

Download PDF

Vers van de pers: financiële instellingen hebben met het kabinet afgesproken dat tot 1 juli a.s. geen gedwongen woningverkopen zullen plaatsvinden. Zo worden huiseigenaren met betalingsproblemen tijdelijk tegemoet gekomen. Een gedwongen woningverkoop is voorlopig alleen toegestaan als sprake is van criminele activiteiten zoals wietteelt of fraude.

Deze nieuwe afspraken volgen op eerdere afspraken met woningcorporaties die toegezegd hebben huurders met een betaalachterstand voorlopig niet uit huis te zetten. Het gaat hier steeds om tijdelijke afspraken. Ondertussen lopen die achterstanden waarschijnlijk wel op. De vraag rijst dan wat er na 1 juli gaat gebeuren.

Blijven banken en corporaties dan ook coulant of is hier alleen sprake van uitstel van executie? Structurele regelingen zouden veel meer rust geven.

PHAROS advocaten
+31 (0)35 7110844

PHAROS advocaten

Kiezen voor PHAROS advocaten betekent kiezen voor bevlogen advocaten met jarenlange ervaring en expertise. Aan de onderhandelingstafel, als sparringpartner of in de rechtszaal, onze aanpak is persoonlijk en recht op het doel af. info@pharosadvocaten.nl / 035-711 08 44

Andere blogs - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn