M. Niermeijer (Matthijs)
A
dvocaat-partner

E   m.niermeijer@pharosadvocaten.nl
T   06-53843322

Ik ben een ervaren vastgoedadvocaat die inmiddels met ingang van 1 januari 2013 verbonden is aan PHAROS advocaten. Daarvoor heb ik geruime tijd bij een andere juridisch dienstverlener in de vastgoedbranche (advocatuur, notariaat en belastingadvies) gewerkt.

Ik heb mij in de loop der jaren gespecialiseerd in het brede spectrum van het vastgoedrecht, waaronder huurrecht, bouwrecht, projectontwikkeling, en koop- en levering van onroerend goed en ben lid van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten, de Vereniging Vastgoed Juristen en de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA). Verder heb ik specifieke expertise opgebouwd in het omgevingsrecht. Ik heb inzake vele bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen, handhavingsbesluiten, en onteigeningstrajecten (van onroerend goed) geadviseerd en geprocedeerd.

Na mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik de Grotius Specialisatieopleiding Onroerend Goedrecht en de specialisatieopleiding Ruimtelijk Omgevingsrecht van het Instituut voor Bouwrecht gevolgd. Ook heb ik de specialisatieopleiding Huurrecht van de Vereniging van Huurrecht Advocaten afgerond. Ik voer mijn praktijk vanuit een gecombineerde belangstelling voor het recht en ondernemerschap en focus altijd op het belang van de ondernemer of organisatie die ik bijsta. Dat doe ik door heldere adviezen te geven in de voorfase van een project of een deal, of door het opstellen van een strak contract, maar ook door op scherpe wijze een procedure te voeren als eenmaal een geschil is ontstaan. De combinatie van een advies- en procespraktijk maakt het werk als vastgoedadvocaat zo interessant en uitdagend.

Blogs: