N.A. Luijten (Klaas)
A
dvocaat-partner

E   k.luijten@pharosadvocaten.nl
T   06-20973939

“Doelgericht met gevoel voor verhoudingen” 

Ik ben advocaat sinds 1993, vrijwel mijn gehele werkzame leven.

Met de jaren is mij steeds duidelijker geworden dat niet elke zaak en niet iedere opdrachtgever om eenzelfde aanpak vraagt.

Een strategische rol op de achtergrond spreekt mij evenzeer aan als een korte klap in kort geding. Omdat die verschillende rollen een breed scala aan kwaliteiten vereisen, prijs ik mij gelukkig dat ik nog een algemene opleiding binnen de advocatuur heb mogen genieten.

Sinds 1 januari 2011, de dag dat ons kantoor de naam PHAROS advocaten ging dragen, werk ik bij dit kantoor. Een belangrijke reden om de overstap naar dit kantoor te maken was voor mij dat PHAROS advocaten paste en nog altijd past bij mijn beeld van de moderne advocaat; die moet praktisch en flexibel zijn, zowel waar het de dienstverlening betreft, als – bijvoorbeeld – waar het gaat om het maken van prijsafspraken.

In de loop der jaren heb ik mij kunnen specialiseren tot vastgoedadvocaat. Binnen dat specialisme heb ik zowel cliënten die zich met de ontwikkeling en verwerving van vastgoed bezighouden, zoals bouwers, aanbestedende diensten en ontwikkelaars, als cliënten die bestaand vastgoed exploiteren of financieren.

Mijn kennis en ervaring op het gebied van het bouwrecht draag ik over als docent recht aan de Hogeschool Utrecht bij de postdoctorale opleiding Bedrijfskunde Management en Ondernemerschap voor Bouw, Infra en Techniek.

Daarnaast heeft sport mijn grote belangstelling. Als advocaat behandel ik sport gerelateerde zaken bijvoorbeeld voor sporters, verenigingen en sponsoren. Ik ben lid van de vereniging voor Sport en Recht. Daarnaast ben ik sportbestuurder en – last but not least – sport ik zelf ook zoveel mogelijk. Ik schaats graag, liefst op natuurijs. Ik reed onder meer twee Elfstedentochten. Met veel plezier geef ik op de Jaap Edenbaan schaatstraining aan jonge kinderen. Verder heb ik mijn hele leven veel getennist en met de racefiets cols beklommen. Dat zal ik ook blijven doen. Sport is namelijk goed voor lichaam én geest.

Blogs:

Mr. N.A. Luijten heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– algemene praktijk
– vastgoedrecht
Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.