Financiering & Participaties

PHAROS advocaten begeleidt (inter)nationale vastgoed- en projectfinancieringen. Ook adviseren wij over de aan- en verkoop van kredietportefeuilles en herstructureringsoplossingen voor vastgoedkrediet.

Wij begeleiden zowel kredietverstrekkers als kredietnemers bij het verlenen, heronderhandelen en beëindigen van kredietfaciliteiten.

Aangezien banken vooralsnog terughoudend zijn in het verstrekken van leningen zijn veel ondernemingen op zoek gegaan naar andere externe financiers; in veel gevallen bestaat daartoe de bereidheid in ruil voor een deel van het aandelenpakket. In dat geval is sprake van een participatie. Wij begeleiden deze participatie-trajecten. Van het begin tot het eind. Van onderhandeling tot contract.

Als het gaat om start ups hebben dergelijke investeringen normaliter een hoger risico-profiel, waartegenover vaak hogere rendementsverwachtingen staan. PHAROS advocaten begeleidt ook deze investeringen met durfkapitaal (venture capital), onder meer door het opstellen van (achtergestelde) leningsovereenkomsten.