Drie zaken die voor MKB bedrijven veranderd zijn per 1 juli 2017

Download PDF

MKB'er

Voor u als MKB’er zijn er per 1 juli 2017 een paar dingen veranderd.

In dit blog staan 3 topics centraal:

1. Betalingstermijnen

Alle ondernemers hebben er wel eens last van: debiteuren die een hele lange betalingstermijn bedingen (bijvoorbeeld in hun algemene voorwaarden). Hier is een einde aan gekomen: vanaf 1 juli 2017 is het niet meer mogelijk om een betaaltermijn af te spreken van langer dan 60 dagen. Dit geldt voor grote ondernemingen die een overeenkomst sluiten met zzp’ers en/of met MKB ondernemingen.

Dus: heeft u als zzp-er of MKB-ondernemer een overeenkomst met een groot bedrijf waarvan de betaaltermijn langer dan 60 dagen is? Dan is deze betaaltermijn nietig en wordt omgezet in een termijn van 30 dagen. Betaalt uw debiteur niet binnen 30 dagen? Dan is deze debiteur wettelijk rente aan u verschuldigd; een mooie stok achter de deur!

2. Wijziging pensioen in eigen beheer

Heeft u als MKB’er een BV? Dan kan het zijn dat u pensioen heeft opgebouwd in deze onderneming. Per 1 april jl. is het wetsvoorstel ‘Uitfasering pensioen in eigen beheer’ van kracht. Hierdoor is pensioenopbouw per 1 juli 2017 niet meer mogelijk. Het opgebouwde pensioen kunt u via een regeling afkopen en vrij maken. U kunt er ook voor kiezen uw opgebouwde pensioenrechten om te zetten in een oudedagsverplichting. Daarvoor heeft u 3 jaar de tijd (2017, 2018 en 2019).

3. Vergoeding bij storing internet en telefoon

Ook goed om te weten: internet- en telecombedrijven moeten bij storingen van mobiele en vaste internet- en telefoondiensten hun (zakelijke) klanten compenseren. Compensatie wordt per 1 juli 2017 verplicht bij een storing die langer duurt dan 12 uur. De vergoeding wordt gekoppeld aan uw maandelijkse abonnementskosten. Het internet- of telecombedrijf kiest zelf de vorm van compensatie, zoals extra beltegoed of teruggave van een deel van het abonnementsgeld. U, als klant, moet wel akkoord zijn met de soort compensatie. Het internet- of telecombedrijf moet de compensatieregeling opnemen in zijn algemene voorwaarden.

Heeft u vragen met betrekking tot deze veranderingen? Bel of mail mij.

 

PHAROS advocaten

Kiezen voor PHAROS advocaten betekent kiezen voor bevlogen advocaten met jarenlange ervaring en expertise. Aan de onderhandelingstafel, als sparringpartner of in de rechtszaal, onze aanpak is persoonlijk en recht op het doel af. info@pharosadvocaten.nl / 035-711 08 44

Andere blogs - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn