A.J.M. de Bruijn (Arjen)
Advocaat-partner

E   a.de.bruijn@pharosadvocaten.nl
T   06-53664492

Praktisch als het kan, tot in detail en scherp als het nodig is, maar altijd bevlogen en betrokken. Dit omschrijft goed hoe ik mijn beroep uitoefen.

Sinds 2000 ben ik advocaat. Eerst werkte ik bij een bouwbedrijf, later bij een tweetal grote kantoren in Amsterdam als advocaat en vervolgens richtte ik PHAROS advocaten op, dat eerst nog een andere naam had. Inmiddels staat er een mooi kantoor. Ik ben er trots op om enkele topbedrijven in de vastgoedbranche bij te staan. Dat neemt niet weg dat ik ook heel graag werk voor kleinere partijen vooral als ze onrechtvaardig zijn of worden behandeld.

Aandachtsgebieden: Nederlandse huurrecht, bouwrecht, koop en levering van vastgoed, appartementsrecht/VvE’s, projectontwikkeling, ondernemingsrecht en procesrecht, maar ook internationaal actief betrokken bij vastgoed- en ondernemingsrechtprojecten.

Ik vind het een uitdaging om naast de traditionele manier van werken ook flexibeler in te steken en zo de belangen van cliënten beter en meer op maat te dienen. Denk bijvoorbeeld aan projectmatig werk voor een aangenomen prijs. De wereld verandert en ik verander mee.

Als het hard waait en het werk laat het toe, dan kite- of windsurf ik geregeld op zee of op het randmeer. Verder fitness ik en loop ik hard.

Opleiding: Universiteit Leiden opleiding tot advocaat, huurrecht specialisatieopleiding van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (cum laude)
Lidmaatschappen: Vereniging van Huurrecht Advocaten, Vereniging voor Bouwrecht, de Gooische Vastgoedsociëteit, Global Law Experts

Blogs:

Vereniging van Huurrecht Advocaten

Mr. A.J.M. de Bruijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

– huurrecht
– vastgoedrecht

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.