Aannemer Hette Bouw failliet, woningen in Almere Oosterwold onafgebouwd, wat nu?

Download PDF

Op het nieuwbouwproject Oosterwold in Almere lijkt geen zegen te rusten. Het project is nog altijd niet gereed en deze week ging aannemer Hette Bouw met vestigingen in Marknesse en Almere failliet nadat pensioenfondsen het faillissement hadden aangevraagd.

Een groot aantal gedupeerden zit met een onafgebouwd huis. Bij woningen die al wel opgeleverd waren bleken aanzienlijke bouwfouten te zijn gemaakt: een aantal woningen bleek niet te voldoen aan de isolatienormen en woningen bleken te laag gebouwd. Ook afspraken met de ontwikkelaar zouden niet zijn nagekomen door de aannemer. Procedures over een en ander zijn door de aannemer verloren, maar het faillissement zal zeer waarschijnlijk een sta in de weg vormen voor verhaals- of nakomingsacties. Kortom één tranendal met louter verliezers. Geen goede reclame voor de bouw in de provincie Flevoland!

Een lichtpunt voor een aantal gedupeerden is dat zij gekocht hebben met een afbouwgarantie van de Stichting Woningborg. Een proef op de som voor deze regeling. Wij houden vinger aan de pols!

PHAROS advocaten
+31 (0)35 7110844

PHAROS advocaten

Kiezen voor PHAROS advocaten betekent kiezen voor bevlogen advocaten met jarenlange ervaring en expertise. Aan de onderhandelingstafel, als sparringpartner of in de rechtszaal, onze aanpak is persoonlijk en recht op het doel af. info@pharosadvocaten.nl / 035-711 08 44

Andere blogs - Website - Twitter - Facebook - LinkedIn